Змарнене дитинство

( Из рубрики "Стихи на украинском языке)
Мама їм спІвала ніжну колискову
У хатинці скраю самого села,
Серця наповняла світлом та любов'ю
І благословляли їх на все життя.

Та хатинка й нині стоїть при дорозі:
В вікнах мало світу,  в землю вся вросла.
Бо давно вже в хаті не живуть ті люди -
Там чужі й байдужі всі до їх життя.

Тільки половиці й стіни пам'ятають,
Як раділи діти хатинці тоді,
Як землицю з хати відрами таскали,
Щоб почути перший половиці скрип.

Чотири дитинки, чотири судьбинки.
Вже давно прижились в чужій стороні.
В спогадах  про давнє тяженько вздихають,
Бо лиха година все забрала в них.

Я хочу щоб чули всі на світі люди:
- Не марнуйте дітям їхнього життя!
Бо дитячі біди і дитячі сльози
Стіни тої хатки ввіки не простять.

Пережили діти ті немало горя
В кожної дорога і своє буття
Одягають хрестик діточкам на груди,
Щоб дітей минула їх біда страшна.


Рецензии
Из души взятые стихи,
Жизненно написаны и хороши.Спасибо.

Забина   06.04.2022 06:38     Заявить о нарушении
Спасибо большое!!!🙏♥🌺

Нина Филипова   16.04.2022 08:40   Заявить о нарушении
Спасибо большое!!!🙏

Нина Филипова   16.04.2022 08:40   Заявить о нарушении