козак Мамай

як тебе милого обійняти лагідно,
тримаючись тилу
місячним променем
ясними зорями
шовкової тиші відлунням!

як тебе любого побачити
на яву?
тримаючи поводи варти з іншого боку
шляха чумацького?!
сягаючи обрію,
втримати темного сяйва край в далечі!!

Мамай Дух,
Дух Мамай!
прокидайся,
прокидайсь!

сИла твоя, могутніша за зневірря.
дух, відкриває бажання зберегти життя того що поруч

віра твоя, сильніша
за морок та дез.інфо.,
слово відкриває не змістом а звучанням і тембром

невимовно бракує слів якщо не рідненькою
більше прикметників в символах чим будь-де

Мамай Дух,
Дух Мамай!
прокидайсь

звіробію цвіт, дай звіру відбій,
дай!
маковиння цвітіння, дай мирного заспокоєння
будячків голівочки, дайте слуху чутливості
вітер вночі, дай гострого зору очі
сонячне проміння, дай швидке розуміння

Мамай Дух
Дух Мамай
прокидайся
прокидайся
прокидайся


30.03.2022


Рецензии