Ох, мамо

Ох, мамо, як
Тут гірко горять тополі.
Ох, мамо, я
Вже місяць не бачу снів:
Тільки уламки -
Чорні, криві та голі;
Колії танків
Вплавлені в бурий сніг.

Дзвін, мамо, дзвін
Стоїть в голові і вухах.
Дні, мамо, дні
Скривавлені і в золі.
Страшно мовчати:
Тиша гучна, мов вибух.
Страшно кричати:
З криком зростає злість.

Де ж, мамо, де
Вся Божа ота премилість?
Лиш один день,
А довший уже, ніж рік.
Очі закрию:
Кулі летять навиліт.
Очі відкрию:
Бомбами б'ють згори.

Ох, мамо, як
Тут гірко горять тополі.
Ох, мамо, я
Не можу добрати слів...
Що завтра буде?
Нащо їм стільки болю?
Чи вони люди?
Нащо їм стільки сліз?


Рецензии