Розпач

Перше квітня. Прохолода.
Сонце десь у хмарах спить.
Засмутилась вся природа,
І потьмарилась блакить.

Безперервно плаче небо,
Бо по світу йде війна.
Як позбутися халепи,
Що всю душу розтина?

Пахне все навкруг весною,
Навіть кволі комиші,
Тільки вибух, як сурмою,
Сіє розпач у душі.

Серце хоче перемоги,
А не пострілів лунких,
Та не збутися тривоги,
Не втекти від дум щемких…


Рецензии