Богдан-Игорь Антонич. Запад

Над лугом тучки кучерявы,
как овцы, что пасет их месяц.
Растут девчушки, будто травы,
на радость молодым повесам.

Волы рогами солнце колют,
и кровь его течет, багряна.
И травы покраснели в поле -
дымится запад, точно рана

с украинского перевел А.Пустогаров

Захід

Над лугом хмари кучеряві,
як вівці, що пасе їх місяць.
Ростуть дівчата, наче трави,
на втіху хлопцям і гульвісам.

Воли рогами сонце колють,
аж з нього кров тече багряна.
Зачервонились трави в полю —
це захід куриться, мов рана.

23 квітня 1935


Рецензии