Свомна чалавеку...

Свомна чалавеку памыляцца,
Без памылкі век не пражыве.
Вымушан па свеце ён туляцца,
Досведу пакуль не нажыве.

Кожны перанёс выпрабаванне,
Горычы хапае ў жыцці.
Атрымае той умацаванне,
Хто турботы здолее нясці.

Драпіна на сэрцы — то ж не дзіва,
Бо жывому гэта — драбяза.
Беды пераносіць ён маўкліва,
На вачах — пакутная сляза.

Пал нярэдка для жывых балючы,
Бо прыносіць цяжкі непакой.
Але ж свет унутраны гаючы  —
Кніга-спадарожнік пад рукой.

Свомна чалавеку памыляцца,
За нядбайнасць кожны крыж нясе.
Лёс умее добра забаўляцца,
Прыпыняць на чорнай паласе.


Рецензии