П вуч цв ркуни заводять п сню

Півучі цвіркуни заводять пісню
Пухнастий кіт згорнувся у клубок
Грудьми вдихаю наче мало кисню
І погляд піднімаю до зірок…

«Бабусю, а давай-но заспіваєм?
Про Галю, яку вкрали козаки,
А потім біля груби полягаєм
Щоб слухать найчарівніші казки.

Навчиш співати нової колядки?
(щоб вивчити я встигла до Різдва)
І ми разом до прабабусі в святки
Підемо посівати до двора.

Давай в'язати теплі рукавиці?
Я вмію і на спицях, і гачком
Зготуєш на сніданок паляницю
До склянки із гарячим молоком?

Бабусю, це невже твоє весілля?
На фото ти квітуча й чарівна…»
(на жаль хвороба зазирне в подвір’я
Ти станеш безутішна та сумна).

…кіт спить, навкруг чарівна тиша
Поміж дерев поблимують зірки
В них душі оселяються рідніших
Й підморгують нам мовчки з висоти.

Бабусю, прощавай, моя кохана
Я небесам за тебе помолюсь
Ти мій герой, всесильна і незламна
Пишаюсь, пам’ятаю та люблю…


Рецензии