Эх. саманжат

Пагыт нерген шонкалаш ;жеш илыш.
;мыр п;ралтын тидланак, йолташ.
Ой, Юмо, ашне! Чыла дене сийлыш
Эртыше курым. Жап иктешлаш.
С;рышт кечан коммунизмым эсогыл
Коло ий гычын — йомакыс улмаш.
М;шкыр огеш тем, умшам карен шогылт!
Рожын корабльыш ок к;л шинчаш.
Ончыко огыл, ше;гек нушкынна ме.
Савырныш илыш пазарыш уэш.
Эрык тыгай? Иземеш се;ен налме...
Акыр саманак мо толын шуэш?
Н;р; е;лан кинде шултыш ок сите,
Чот поянлан ш;ртнь; курык шагал.
Ш;дыр ешлан, Кечылан лач садикте.
Райыште уло, шонет, чын Пиал?
Шерге садак нимо деч Шочмо мланде.
Шулдырым пу, изи м;кш, мыламат.
Шере пеледыш — ;мам тамлаш ямде
Рвезе чонем чатлама годымат.
Тукым гыч тукымым кылдыше сомыл —
Опкынлык огыл, а тыныс паша.
К; чын айдеме — НЛО гычын огыл!
Тудо лач тышке шке вийжым уша.
      ***
Кошаргыш саман, м;й таман.
Пыртка ш;м. Илаш тыршыман.
Пуд дене шинчалым кочман,
Айдеме лияш тунемман.


Рецензии