Идалыкын турло ярымже

  Николай Лайне семын

Шошо сылнын пеледалтме годым
Ш;м шула кеч-к;н ала-молан.
Мондена тунам жап йогын шотым,
Шыже кеч ке;еж почеш толман.

Жапыште от шукто помыжалтын —
Алмашта пошетым лай ке;еж.
Кенеташте от шукто ончалын —
Шыже ке;ежетлан шыргыжеш.

Лач тунам, ош лум вочмеке, телым,
Вуй с;ре ритмым ужылден шуктет.
Чаманалын, ш;лалтет тый келгын:
Кодын чеверласен ке;ежет.

Мо эртен — эрелан тудо йомын,
Ынде рвезе тукымлан черет.
Тудым тыгак авалта жап толкын
Шке п;рдемышкыже — куш пурет.


Рецензии