Пасушто-шурно сем

Ошкылам, саламлен шочмо верым.
Пасу гочын эртем шулдыра;.
Колыштам турий мурым-уверым.
Поян шурным с;ра ялналан.
П;рымашна тыгай: п;рт;с дечын
Налаш ок лий нимом с;рвален.
С;й виян кажне ий кинде верчын,
Й;д-кечат лым ок лий шурно сем.
Ава, Родина, Кинде... Мо шерге
Нунын деч эше лийын кертеш?
Изинек паленна кочо-шерым,
Кинде ыш лий кочкаш шер теммеш.
Шужа кайык — тудат огеш муро,
Кинде деч посна чон лиеш чал.
Ок лий кинде гын — суртыш ок пуро
Чо;ешталын, тулгайык-пиал.
«Нимо уке кугу тудын дечын.
Чылалан кинде — вуй», — манына.
Лым лийде чот тыршаш кинде верчын
Сескемалтын й;ла ш;м-кылна.
Шергылтаре, эй, каче, нур семым —
Шошо тургым кумдан ошкылеш.
Кумылет тек таче ч;чка турий семын,
Эре ончык тек кажным ;жеш.
Флажокан агрегатым ончалын,
Шыргыжеш шошо семын профорг.
Ш;рг; тудын кечеш чевергалын.
Йылдырий йылме, ш;м-чон мотор.
Очки вошт онча канде шинчаже.
П;ркыт дечын торашке ужеш.
9
Улмаш, маныт, тыгаяк кочаже.
Й;лен эл верч танкеш, сар тулеш.
Профорг кумыл омсам мошта почын,
Ой-ка;ашым муэш кажнылан.
Кертеш ийын ш;м-кыл те;ыз гочын.
Кугешнен к;ранем тыгайлан.
Кудалеш — раций ГАЗИК пеленак.
Кеч-к; дене кертеш кутырен.
Лектеш йодыш — вашеште тунамак.
Жап тугай, кучылтман переген.
Теве лекте эфирышке ;дыр.
Увер кочо — ш;м-чоным туржеш.
Мом ышташ гын, наладчик дек м;ндыр,
Писе полыш эм семын к;леш.
«Ит коляне!» — профорг ;шандарыш.
Пурак кодо т;ргалтын почеш.
Агрегатым туткар гыч утарыш.
Ыш код ;дырын кумыл кочеш.
Трактористкым алмаштыш вес кечын —
;дыръе; кенета черланен.
Паша тургым ышта гын «игечым»,
Полшыман кеч-к;лан, чон й;лен.
Шурнывече й;двоштак волгалте.
Ч;чкыш ш;дыр паша сем почеш.
Пел шинчажым Тылзат ыш кумалте —
М;ндырат лишыл лийын кертеш!


Рецензии