Чонеште, муримнем

Йо;гыдо кавашке
Чон ;жеш к;заш,
Мургайык лийын,
Кечыйол кашташке
Шинчылден мураш
Муам дыр вийым?
Кумыл — ныжыл, сае.
Сылнылык окнаш
Колтем ончалын.
Ш;м-чонем тыгае:
Музым туларташ...
Ала п;ралтын?
Эскерем аланым:
Муримнем коштеш.
Кузе кучем гын?
Погыш тудо алым.
Чо;ештен кертеш
Тулгайык семын.
Пыл ло;гашке шылын,
Р;залтем чолган
Волгенче - лупшым.
П;гым — шонанпылым
Руалам тудлан,
Шындем чот шупшыл.
Ш;м-чонем ;жмашке,
Жапым ончылтен,
К;сле сем дене
Ш;дыр йолгымашке
Корным такыртем
Та;емже деке.
«Аладдинын лампе
Тыйын пиалеш
Й;ла волгалтын»,—
Тылзе шыргыжеш,
Шинчам п;ялын.
Илышыште — шыгыр,
Чонышто — пуста,
;шан ок лий гын.
Йо;го, ш;м-кыл йы;гыр.
Кечыйол кашта
К;сле кыл лийын.


Рецензии