Бэхет юрыйк

Булмый булмас табигатьтэ
Бураны да, кары да,
Инде аптырамыйм хэзер
Табигатьнен, зарына.

Уйласан, ул зар дигэне
Байтак була бездэ дэ:
Кайчагында уй котыра
Йорэклэрне озгэлэп ...

Кайчакларда оннэрен,не
Тош булса иде дисен,,
Авызын, тулы кан булса да,
Курсэтеп токермисен,.

Шун,а курэ аптырамыйм
Табигатем зарына,
Белэм: бар да утэр, килер
Бэхете дэ, язы  да....

Гел безнен,чэ булып тормый:
Донья шулай корылган.
Бер бэхете, бер кайгысы
Килэ борын-борыннан.

Кайгыларын иснэмэсэн,
Онытасын,  бэхет исен.
Тослэр алышынмаса сон,
Бар да югалта  тосен.

Шулай... Эгэр зарлансан, ул
Зар бит була хэркемдэ.
Шун, а шокер итеп яшик
Хэр минутка, хэр конгэ!

Табигать тэ, доньялар да
Эйдэ, азрак дуласын...
Тик хэр кеше  килэчэккэ
Аяз бэхет юрасын!

13 март 2022 ел


Рецензии