Шырчык

Шоик-шоик яндар й;к дене
Куэште мо тыге ш;шка?
С;рале, йо;гыдо эрдене
С;ан мо тарвана, л;шка?

Чиеныт йылгыжше вургемым —
Келшен толешыс сывынлан.
Ч;чкат, сылнештарен уремым ,
Савалыт вуйыштым мылам.

У мужыр-влак ыштат с;аным,
Йо;га эр годсек ныжыл сем.
Ш;м гочын ташлыше куаным
Кертеш лач муро каласен.

Окнамым почын, шошо семым
Эн лишыл унала пуртем.
Келшаш гын—
      мужыр шырчык семын.
 Илаш гын—
       волгыдым шарен.


Рецензии