Октябрь муро

             
Йырваш таче калык
Йога толкыналтын —
Адак ик кугорныш
Лекте Элем!
Шотлен от пытаре
Флаг ден гринспарантым,
Мучаш уке мурын
Октябрь нерген.

Шолеш Ленин площадь.
Йо;га ямле сем.
Вашеш Ильинка
Шыргыжеш саламлен.
Коммуным Совет элешна
Чо;ена,
Т;няште эн чот пиалан улына.

«Аврорын» тул залп
Помыжалтыш Российым,
У элын ийготшым
Тышеч шотлена.
Пуа партийна
Мыланна
Илыш вийым.
Тудлан
Кеч-кунам
;шанен кертына.

Ильичын пашаже
Кеч-кушто коеш,
Ильичын идейже
Шы;ен ш;м-чонеш.
Коммуным Совет элешна
Чо;ена,
Т;няште эн чот пиалан улына.

Эл дене пырля
Эртышна чапле корным ,
Вурс гай шуаралтын
Пашаш да сареш..
Куштырам эрыктен,
Кора;ден
Чыла торым ,—
Тыге гына илыш
Пеледын кертеш !

Октябрьын ош кыл —
Парадысе гай,
Лойга тыныс знамя,
Чонлан м откоч сай.
Коммуным Совет элешна
Чо;ена,
Т;няште эн чот пиалан улына.

Пайремым моктен
Мурена сылне мурым ,
Паша мурына
Илышлан келшалеш.
Н;лтеш кумылетак —
Тыгай мемнан курым ,
Йо;га муро-клятва
Элнаже л;меш.

Шолеш Ленин площадь.
Ильич шыргыжеш.
Оннаже
Эре пеленна ошкылеш.
Коммуным Совет элешна
Чо;ена,
Т;няште эн чот пиалан улына.


Рецензии