Самападман

Самападман даецца лёгка,
Прыгожы птах, ён сакатун.
Адолець цяжкасці з палёгкай
Не можа млявы балбатун.

Самападман развесіць сетку,
Наладзіць хісткія масткі.
Адказ сапраўдны — толькі зрэдку,
Ў хлусні манюкі — мастакі.

Самападман — міраж, пустэльнік,
Чым зможа надзяліць хлусня?
Агонь не зможа стаць прыцэльным,
Фальшыўку вабіць мітусня.

Самападман — шчарбіна ў сэрцы,
Шукальнік выгады сабе.
Паломка, збой сапраўднай мерцы,
Няма падтрымкі ў барацьбе.

Самападман жыве нядоўга,
Народжаны, каб мудраваць.
Ёсць рэчаіснасць, сіла доўга,
Яны прымусяць шчыраваць.


Рецензии
Метко, Танечка.
Замечательно сказано!
Самообман - те ещё сети!

С теплом и уважением - Таня.

Татьяна Голева-Мурычина   04.03.2022 11:43     Заявить о нарушении
Шчыра дзякую за водгук, Таццяна!
З павагай!

Татьяна Цыркунова   04.03.2022 16:24   Заявить о нарушении