Ти зi снiгiв прийшла до мене, сестро

Ти зі снігів прийшла до мене, сестро,
Щоб звоювати душу із калини.
Я мури вчасно не зуміла звести,
Бо вірила, що корені – єдині.

В мою весну вписала ріки крові,
Вінками заквітчала свій літопис.
Хотіла нагло відібрати мову,
Вважаючи, що я – одна з холопів.

Не опускаєш очі мигдалеві.
Життя дітей зовсім тобі не шкода,
Щоб власний борг віддати лихвареві
За надприродний до чужого потяг.


Рецензии