Прошу Господнiх сил

Вже вкотре я здіймаю руки в небо,
Вже вкотре я прошу Господніх сил,
В протистоянні з ворогом їх треба,
А Бог говорить: - Більше їх проси!

Ось я і прошу: - Господи, наповни,
Наповни силами моїх захисників,
Швидкими будуть, як козацькі човни,
Щоб знищили усіх негідників!

Ти з нами, вірю, тому і спокійна,
Лише молюсь, Твоє ім'я зову,
Твоя стріла для ворога рушійна,
Так випусти стрілу ще чергову!

Вороже хай озброєння все знищить,
І піде ворог з нашої землі,
Звертаюся до Тебе, Бог Всевишній:
- Руїни на землі вже чималі!

Вже гинуть діти наші - в чім провина? -
Твоє благословіння для батьків,
Знеси гніздо вороже, горловину,
Хай зникне в грудях дихання катів!

Вже вкотре я прошу Тебе, мій Боже,
Ти чуєш серця біль і крик його:
- Ти Сильний Воїн, нам Ти допоможеш,
Не відрічешся слова Ти Свого*!
                27.02.2020.
*"Нога пишних нехай не наступить на мене,
і безбожна рука нехай не викидає мене!
Попадали там беззаконники, повалено їх
і встати не зможуть' -            Біблія, Псалми 36:11,12.


Рецензии