Вясна жоута-нябесная

Прыйшла вайна да Ўкраіны,
дакладней: гаўна падкінуў ліліпуцін,
бо сваю зямлю ўжо атруціў.
Але ад гаўна я пэўна не загіну.

Гаўно раскідваюць у полі.
З праменнем сонца будуць усходы.
Узрошчанае на сваёй крыві і болі
дасць сапраўдны смак свабоды.

Можа, нікому і не трэба
гэта слова з той крыві,
але інакш і не народзіць глеба,
бо зіма з вясною ўдваіх...


Рецензии