я собрался воспеть

я собрался воспеть
голубые глаза
восхитительной девы,
но явилась война
и меня полонили
другие напевы…

я збрався оспівати
блакитні очі
чудової діви,
але з'явилася війна
і мене полонили
інші наспіви.

где же мой дом?
там где Дон
или илистый Днепр?
Или Волга,
утекающая под самое небо?

де ж мій дім?
там де Дон
чи мулистий Дніпро?
Або Волга,
що втікає під саме небо?

где же любовь моя?
там, где хлеба
колышатся лентой атласной; 
Там, где закат,
и сливаются 
жёлтый и красный…

де ж мрiя моє?
там, де хліба
коливаються стрічкою атласною;
де захід сонця,
i жовтий видається красним…


Рецензии