Ты не шукай...

     (з вершаў Т.Даніленка)
Ты не шукай ў маёй душы кахання -
Яно завяла той яшчэ вясной,
Як кветкі, дараваў што на спатканні,
Што не напоены былі вадой...

Любоў ня можа доўга быць ў самоце,
Тады яна адходзіць ў небыццё,
Знікае бы сівы туман ў чароце -
Кароткае зусім яе жыццё.

Ты паглядзі, як ружа памірае -
Дзён колькі і няма былой красы...
Дайсці да незваротнага, да краю...
Ўсё задарма - ні кайся, ні прасі.

    *.   *.   *.   21.02.2022г.

Ти не шукай ...

Ти не шукай в моїй душі любові –
Вона зів’яла давньої весни,
Як квітка на твоєму підвіконні,
Якій не дав напитися води…

Любов не може тільки сумувати,
Така любов відходить в небуття
І вітром змін розвіється крилатим,
Не збережуть її ні жаль, ні каяття…

Поглянь на квітку, як вона вмирає –
Днів кілька жалюгідного життя
Дійти до самого кінцевого, до краю,
І звідки вже немає вороття…

Т.Даниленко


Рецензии