Про пiдснiжник загадки-10 - 5шт

З альбому «Казка Весняна»

«ПРО  ПІДСНІЖНИК  ЗАГАДКИ»-10 \ 5шт.

5. АСОРТІ  РІЗНІХ  ОБРАЗІВ  ПІДСНІЖНИКІВ
(продовження)

5.38.* (наукова назва квітки «галантус» + дійсна «галантність» квітки
 + дитя весни + колір вінчика)

Колір вінчика її – молочно-білий...
І за це наука квітку називає
Іноземним словом (грецькою!) – «галантус»...
Поетично «ім’я» квіточки звучить!!!

«Гала» – це молочний колір... «Антус» – квітка...
І цей твір весни – воістину галантний!!!
Дуже витончений... Ніжний... Елегантний...
Повний грації... І дивної краси!!!

5.39.* (білий колір + снігоцвіт)

Тепла для пишного цвітіння надто мало,
Коли сніги в лісах не повністю зійшли...
Тому, прорвавшись через сніжне покривало,
Ці квіти тьмяно, неяскраво розцвіли...

Де взяти фарб осяйних, різнокольорових,
Якщо лиш сніг холодний пестував квітки?!.
Зима позбавила його фантазій творчих...
Так в білих сукнях залишились пелюстки!!!

5.40.* (звістка \ вісник \ передвісник весни + першоцвіт)

Є прикмета одна провесняна –
Знак, якому не можна не вірити:
Квітка ця розцвіте на поляні –
І весна знов почне тайно мріяти!!!   

Знову буде повітря тепліше...
Зеленіти трава починатиме...
Дерева стануть в квітах гарніше...
І новий полог ліс розкриватиме...      

5.41.* (первісток весни + першоцвіт + снігоцвіт + вісник весни)

Ще панує зима... Сніг у лісі лежить...
Та ніщо не зупинить цю квітку...
Чує добре вона, що весна вже не спить
І шле первісткам теплі привіти...

Ось і квітці схвильованій теж не до сну...
І вона – пелюстки розпускає!!!
І найпершою знов зустрічає весну...
І пробуджений Всесвіт вітає...

5.42.* (поникла квітка + снігоцвіт + першоцвіт + пасія весни)

Пробившись навесні до ясна сонця,
Соромлячись, що виросла в снігу,
Маленька та миленька біла квітка
Схилила низько голову свою...

За несміливий пульс поспішних кроків,
За те, що надто рано зацвіла,
Вона всім винувато посміхнулась...
Та юна, життєрадісна весна

Ласкаво подивилася на квітку...
Торкнулась, наче янгольським крилом...
Поцілувала ніжно і привітно...
І загорнула сонячним теплом...


© Copyright: Елена Палагута, 2022
Свидетельство о публикации №122021808733
http://stihi.ru/2022/02/18/8733


Рецензии