Про пiдснiжник загадки-8 - 5шт

З альбому «Казка Весняна»

«ПРО  ПІДСНІЖНИК  ЗАГАДКИ»-8 \ 5шт.

5. АСОРТІ  РІЗНІХ  ОБРАЗІВ  ПІДСНІЖНИКІВ
(продовження)

5.28.* (сльози Снігурки)

Снігуронька по лісу бігла...
Сумні сльозинки розсипала...
На сонці танула дівчина –
Дитя Мороза і Весни...

А на траві сльозинки чисті
Квітками білими ставали...
Що світлий спомин зберігали
Про юну донечку Весни...

5.29.* (сніг – нянька для квітки)

«Ну, привіт... З весною... –
Шепотить тихенько
Квітці білосніжній
Талий білий сніг... –

Пестував з любов’ю
Я тебе, маленьку...
А тепер пора вже
Перервати сни!!!»

5.30.* (подібна Принцесі – красива, у білій, святковій сукні, з короною)

Ну, точнісінько Принцеса
В Царстві юної Веснянки, –
Ця мала, миленька квітка
В сукні білій, сніговій...

У смарагдовій короні...
З крапельками рос криштальних,
Що іскряться, мов сережки,
На головці чарівній...

5.31.* (подруга снігу + снігоцвіт + першоцвіт)

Тихо тануть кучугури снігові...
А на сонячно-прозористих галявах
Перші, ніжні – найчастіше лісові –
Квіточки нам посміхаються біляві... \ зустрічаються срібляві

Снігу танучому – подруги вони...
Шкода їм, що він зникає непомітно,
Залишаючи лиш слізоньки свої...
Та спогаданки... Але ж приємні! Світлі!!!

5.32.* (шапочка-ковпачок гномика + снігоцвіт)

Від гномика весняного з-під снігу
Лиш шапочку сріблясто-білу видно...
З помпончиком смарагдово-зеленим...
З підвісками криштальної роси...

Та гномик скоро визирне... Неждано
У квіточку малу перетвориться...
І стане ковпачок смішний, кумедний
Весільним платтям «пасії» весни!!! \ святковим


© Copyright: Елена Палагута, 2022
Свидетельство о публикации №122021706801
http://stihi.ru/2022/02/17/6801


Рецензии