Про пiдснiжник загадки-7 - 5шт

З альбому «Казка Весняна»

«ПРО  ПІДСНІЖНИК  ЗАГАДКИ»-7 \ 5шт.

5. АСОРТІ  РІЗНІХ  ОБРАЗІВ  ПІДСНІЖНИКІВ
(продовження)

5.23.* (в українських віночках – символ надії та чистої любові)

Цю квітку Веснянка вплітає
В віночки, як символ надії –
На щастя, любов щиру, ніжну!!!
Як ознак святих почуттів!!!

Бо срібно-біленькі «сніжинки» –
Невинності символ... Любові –
Безгрішної, вічно-младої,
Небаченої чистоти!!!

5.24.* (снігоцвіт  + квітка – подруга снігу \ за легендою)

Одного разу юна Веснянка
Запросила на бал перші квіти...
Снігу теж захотілося вальсом
Покружляти з одною із них...

Тільки серед гостей на тім балі
Лиш одна квітка не побоялась
Подружитися зі Снігом білим
Й на вечірку з ним разом піти...

Уявіть! Сніг – у білому фраку...
А вона – в сукні білій, весільній...
Гарна, неперевершена пара
На казковому пиру Весни!!!

Як же звуть квітку – подругу Снігу,
Що влюбилась в нього навесні?!.

5.25.* (першоцвіт + пасія весни)

Квітка ця лісова – перша гостя
На квітневій вечірці Весни...\ На балах молодої Весни...
Перша Леді весняного балу... \ пиру
Найчарівніша з всіх чарівниць!!!

Виглядає, немов Королівна...
Сукня сяючо-біла її –
Дивовижна! Святково-весільна!!!
Хто улюблена квітка Весни?!.

5.26.* (снігоцвіт + пасія зими \ дитя + сумні сльози зими + квітка надії)

Біло-срібна сніжна квітка –
Це зими сумна сльозинка...
Це – любов її таємна,
Дороге її дитя!!!

Після хуртовин зимових,
Снігу та вітрів невпинних –
Потайна її надія
На відродження життя!!!

5.27.* (першоцвіт + пасія весни)

Вона – цілована, обласкана зимою...
Тому – збентежена і трохи боязка...
Її сріблясто-білі дзвоники сльозою
Яскряться вранці... А вона – така сумна!!!

Але весна її торкається любов’ю...
Дарує посмішку, що сонечком блистить...
Цвіт наділяє королівською красою...
І ледве чутно їй шепоче: «Ну, привіт!»


© Copyright: Елена Палагута, 2022
Свидетельство о публикации №122021700252
http://stihi.ru/2022/02/17/252


Рецензии