Про пiдснiжник загадки-6 - 5шт

З альбому «Казка Весняна»

«ПРО  ПІДСНІЖНИК  ЗАГАДКИ»-6 \ 5шт.

5. АСОРТІ  РІЗНІХ  ОБРАЗІВ  ПІДСНІЖНИКІВ
(продовження)

5.18.* (снігоцвіт + дитя зими)

У шапці білій сніговій
Стоїть мала, тендітна квітка...
І вперше в блиску синьови
Знаходить сонечка усмішку...

Дитя морозної зими,
Вона сама-то добре знає,
Що виросла в теплі снігів...
Тому – її сніг не лякає!!!

5.19.* (дитя зими + сумні сльози зими)

Сльози зимушки-зими –
Ці маленькі, білі квіти... \ срібні
Сльози матері сумні
В час, коли зростають діти...

Колискові чарівні
Взимку їм вона співала...
І оберігала сни
Під сніжистим покривалом...

Взимку пестила вона
Їх с турботою, з любов’ю...
Наділила їх сповна
Чарівливою красою!!! \ незрівняною, неймовірною

5.20.* (снігоцвіт + «сніжинка» + сніжний дзвоник)

Серпанок змішаного лісу
Сумує в одязі пуховім...
Блакить небес прозорим блиском
Ліс робить сяючим, казковим...

А серед лісу квітка-крихта,
Помежи кучугур сніжистих,
Цвіте таємно, сиротливо...
Дзвін видає криштально-чистий...

Це в тон весні киває дзвінко
Маленька квіточка-сніжинка...

5.21.* (світлолюбна квітка \ поки що дерева безлисті + снігоцвіт)

Дерева без листя стоять...
Ще світло у лісі веснянім...
А квіти під снігом – не сплять!!!
Такі ось вони неслухняні...

Їм хочеться сонця, тепла...
Розкрити бутончики білі...
Щоб знов розквітала земля
І сяяла квітчаним світлом...

5.22.* (світлолюбна квітка \ поки що дерева безлисті)

Квіточка біленька поспішає
Сонечко побачити весняне,
Поки що на листяних деревах
Перші не прокинулись бруньки...

Любо їй поніжитися сонно
В променях златих ясного сонця...
Світлом і теплом насолодитись –
Випестити паростки свої...


© Copyright: Елена Палагута, 2022
Свидетельство о публикации №122021605740
http://stihi.ru/2022/02/16/5740


Рецензии