Про пiдснiжник загадки-4 - 10шт

З альбому «Казка Весняна»

«ПРО  ПІДСНІЖНИК  ЗАГАДКИ»-4 \ 10шт.

5. АСОРТІ  РІЗНІХ  ОБРАЗІВ  ПІДСНІЖНИКІВ

5.1.* (першоцвіт)
Кришталеві квіти
У прозорім лісі –
Першоцвіти квітня...
Квітам – посміхнися!!!

5.2.* (першоцвіт)
Ця квітнева квітка
Снігу не боїться...
Сніг – її колиска!!!
Посміхнімось квітці!!!

5.3.* (першоцвіт)
Квітка прокинулась і потягнулась...
Сонечку, юній весні посміхнулась...
Птахи лісні квітку юну впізнали...
Зразу про неї пісні заспівали:

«Квіточка перша, квіточка ніжна
Зранку прокинулась у лісі сніжнім!!!»

5.4.* (першоцвіт)
Пробивається з-під снігу
Квіточка маленька, ніжна
І дорогу відкриває
Розквітаючій весні...

Ясні очі розкриває...
І стеблинку випрямляє...
Дзвоном тихим, кришталевим
Творить сонячні пісні...

5.5.* (дитя весни і квітня)
Весни долоні ніжні
Знов пестять пелюстки
І стебла квітів сніжних...
І трепетні листки...

Відгукуються квіти...
І посмішки свої
Дарують душам квітня
І юної весни...

5.6.* (19 квітня – Всесвітній День Підсніжника)
Є у квітки празник свій –
Справжнє свято! Чарівне!!!
Це квітневе торжество
На честь квітки – світове!!!

5.7.* (сльози Снігурки)
Квіти ці – чисті, криштальні,
Світлі, трішечки печальні –
Юної Снігурки сльози,
Внучки Дідуся Мороза...

5.8.* (невіста)
На ніжці тоненькій, тендітний
Качається квіточка біла...
І пісню веселу співає...
І посмішки всім роздає...

Маленька... Крихка... Непомітна...
Але, як невіста, красива!!!
У сукні ошатній – весільній(!) –
Вона серед снігу цвіте...

5.9.* (вушка кроликів)
Наче вушка білі
Зайчиків пухнастих,
Розквітають квіти
У веснянім лісі...

Дуже люблять крихти
З вітерцем пограти...
В променях погрітись...
Чути Пасхи вісти...

5.10.* (вушка кроликів)
Білі вушка стирчать із землі...
Може, кролики в сад забрели?!.
Тихо в норках сидять...
Тільки вушка дрижать...
Чи від стужі, чи від злих вітрів...

Ясне сонце зігріло наш сад...
Ніжно зазеленіла трава...
Промінь вушок торкнув...
Щось люб’язне шепнув...
І потяг їх у вись... В небеса!!!


© Copyright: Елена Палагута, 2022
Свидетельство о публикации №122021507231
http://stihi.ru/2022/02/15/7231


Рецензии