Кiнь сивий

             «Повсюду мертвих дерев тіла.
              Світанок вже зовсім близько.
              Скажи хоч слово!
              Порушуй мовчання обітницю!»
                (Мікі Рофу)

А до мене прийшов кінь сивий –
Дивиться своїми очима синіми
У моє минуле темне і зранене,
У моє майбутнє сумне і готичне:
Коні скачуть з туману зимового
У густий туман мого майбутнього:
Кому білого коня та стріли,
Кому червоного коня та меча,
Кому вороного коня й терези,
Кому чалого коня та косу,
А мені – коня сивого зажуреного,
А мені шлях без кінця і без краю
Назустріч огненній кулі,
Що з зі степового видноколу
                викочується
І руків’я шаблі долонею
                відчувати
У поході козацькому вічному,
І час світанками міряти,
І тужити у снах кольорових
За квіткою сон-трави,
За чорним камінням
Зі знаком папороті,
За стиглими вишнями,
За гомінкими бджолами
І коню сивому
Шепотіти на вухо
Казку.


Рецензии
Интересно написано стихотворение.
Поддержу.

Автор молчит с 23 февраля 2022 года.

Что-то случилось.

Виктор Левашов   19.11.2023 09:30     Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.