Картвелебис сиамаке Сакартвелоа

1
ЧЕМИ ЦХОВРЕБИС САМКАРО САКАРТВЕЛОА
ДАЦВА ГУЛИ ГАНШОРЕБАВ ДА УШЕНОБА
СУЛЗЕ ТКМИЛО САКАРТВЕЛО МШВЕНИЕРИЯ
КАРТВЕЛЕБИС СИАМАКЕ, САКАРТВЕЛОА.
 припев...
ДАВБРУНДЕБИ,
ДАВБРУНДЕБИ ШЕНТАН
ШЕНС АКВАНТАН
ШЕН ГИМГЕРЕБ НАНАС
ШЕНИ МЕ ДА МХОЛОД
УПЛИС ШВИЛИ ВАР
ШЕН КИ ЧЕМИ САПИЦАРИ
ХВТИС ТАДЗАРИ ХАР.
2
САКАРТВЕЛО, ШЕН САМОТХИС ГУЛИ ХАР
ШЕНИ ВАР ДА МУДАМ МЕКВАРЕБИ
ЧЕМИ САПИЦАРИ МИЦА ЦКАЛИ ХАР
ЧЕМО САКВАРЕЛО ШЕН ГИМГЕРИ.
   припев...
ДАВБРУНДЕБИ,
ДАВБРУНДЕБИ ШЕНТАН
ШЕНС АКВАНТАН
ШЕН ГИМГЕРЕБ НАНАС
ШЕНИ МЕ, ДА УПЛИС
КАЛИШВИЛИ ВАР
ШЕН КИ ЧЕМИ САПИЦАРИ
ХВТИС ТАДЗАРИ ХАР.


Рецензии