Байки свiт бреше Украiнi...

          ***
Байки світ бреше Україні-
Війною підуть москалі,
Згребуть дочку, малого сина,
Всіх пограбують на селі...
Сіль, провіант, ковбаси в скрині,
Ждуть, як Росія нападе,
В дворах кричать голодні свині,
Всі по хатках, людей ніде
Не видно і не чути,
Кажу вам правду, добрі люди!..
Баби сховалися в намети,
Вивчають зброю, кулемети,
Собака вухами пряде-
В степу зайчисько, вовк бреде,
А вражий Путін все не йде!..
Жінок на фронт вiзьмуть віднині,
Старих, малих самих покинуть,
Лиха година в Україні,
Лихі настали ночі й дні!..
Здійнявся гвалт скрізь, розпач, лемент,
Як в Кайдашевій тій сім"ї,
Забули жарти, співи, регіт-
Російські танки бачуть в сні!..
Настав момент в країні кризи-
Збирає Київ весь валізи,
Кольт, QR код, на виліт візи,
Жах, до роздутої валізи,
Бач, золотий батон не лізе!..
Байки світ бреше Україні,
Війною йдуть вже москалі,
Згребуть в полон малого сина,
Гнуть окупанту будем спини,
Всіх пограбують на селі!..
Сіль, провіант, ковбаси в скрині,
Ждуть, як Росія нападе,
В дворах кричать голодні свині,
Всі по хатках, людей ніде
Не видно і не чути,
Кажу вам правду, добрі люди!..
Жінки на фронті всі віднині,
З дiтьми дiдусь, бабуся сивi,
Лиха година в Україні,
Лихі настали ночі й дні!..

          ***


Рецензии
Привет, Ира. И что сегодня у вас говорят об этой бойне?

Игорь Ярин   03.03.2022 01:05     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.