Жiноча мудрiсть i науковi кроки

      ЖІНКА І НАУКА

Життя без жінки важко уявити,
Без неї сонце, мабуть, й не зійшло б.
Без жінки людство що могло б зробити?
Та й важко уявити, що було б.

Куди не глянь – присутня всюди жінка
І розмаїття всіх жіночих доль,
І кожен крок, і різна поведінка…
Важлива і в науці жінки роль.

Дослідження доводиться робити
І формули усякі виводить,
Всебічність цю потрібно оцінити,
І навіть в приклад жінку приводить.

Дива в науці завжди жінка творить,
Це – генератор безлічі ідей,
І баченням своїм далеко зорить,
Нема для жінки замкнених дверей.

Вона – і жінка, й мама, і дружина,
Порадниця й підтримка у житті,
А праця наукова, як дитина.
Ще й пише часто твердження, статті.

Багато що зробити жінка може,
Вона й наука – роду одного,
Між ними таємниче щось і схоже,
Загадка і поєднання цього.

Наука й жінка, жінка і наука,
Обидні у гармонії живуть,
І кожна з них – у чомусь запорука,
І лиш вперед обидві завжди йдуть.

Та й жодну з них не можна зупинити,
Вони обидві – завжди відкриття,
В науці жінку треба оцінити,
Бо жінка – геній, світло і життя.

12.02.2022 р.

©Королева Гір Клавдія Дмитрів, 2022 р.

            ***

Життя без жінки важко уявити,
Без неї мабуть сонце б не зійшло.
Подяка Богу,що зумів створити
Ту,без якої б людства не було.

Куди не глянь-присутня всюди жінка
І їй підвладне в світі геть усе,
Її уміння,розум,поведінка,
Для людства позитив один несе.

Велику роль в науці жінка грає,
Бо серед безліч в світі відкритів,
Частина на жінок,з них,припадає,
Жіночий розум все створить зумів.

Наука й жінка,жінка і наука
Вони,мов в парі,поряд йдуть
І хоча часом то велика мука,
Проте завжди в гармонії  живуть.

12.02.2022 р.

©Стефанія Терпеливець, 2022


    В НАУЦІ ЖІНКА НЕДАРМА

Життя без жінки, звісно, неможливе,
Куди не глянь, то всюди є вона,
Та й рішення прийме, бува, важливе,
І ні для кого це не дивина.

Жіночий розум, мислення і погляд,
Думки і бачення чому і як,
У жінки особливий є світогляд,
І відчуття, і вишуканий смак.

Без жінки і наука – не наука,
Робити вміє жінка відкриття,
Під силу і хімічна їй сполука,
І мозок, й психологія й злиття.

Міркує жінка, мислить і доводить,
Дивує у науці все мужчин,
Все щось нове в науці винаходить,
І в висновках багато є причин.

Посильне жінці все у цьому світі,
Без жінки і науці теж не буть,
Та й розум жінки навіть на орбіті,
Жіночі відкриття важливо чуть.

Наука й жінка з радістю крокують,
Наука піддається їй сповна,
До нових звершень залюбки прямують,
В науці жінка зовсім недарма.

13.02.2022 р.

©Королева Гір Клавдія Дмитрів, 2022


Рецензии