На узлiссi

На узліссі рано-вранці
У холодній сірій млі,
Мов на білій вишиванці,
Квіти виросли малі.

Білий пролісок - підсніжник-
Вже почув, мабуть, весну...
Хоч бери скоріш етюдник
І малюй красу ясну.

Як же вперто він тягнувся,
Натикаючись на лід,
Та нарешті стрепенувся
І побачив неба звід.

Мов кришталики сріблисті
Чи зворушлива сльоза,
Від промінчиків на листі
Вмить засяяла роса.

Пробудилась в серці радість,
Ніжність в душу полилась,
Зникли всі думки про старість,
Іскра щастя зайнялась...


Рецензии