Куу куштар

Токолдорго тойбогон,
Короздордон толгоном.
Тогуз тусу болсо эле,
Сулуумун деп ойлогон.

Тоокторго тойбогон,
Тоолуктардан козголом.
Телегейи тузолсо,
Таанышууну болжогон.

Коп куштарга кайгырам,
Канаттарын жыйбаган.
Карга коруп калса да,
Коз ымдашып тыйбаган.

Укулорго тан калам,
Уяларды курбаган.
Балапаны болсо да,
Башкаларга ырдаган.

Кээ бироону коргонумдо кыйналам,
Чаап чапчып акыл эске сыйбаган.
Буркутмун деп алса дагы мурдараак,
Ак кууларын актыгы учун кыйнаган.


Рецензии