Вiнниця

Ніяк тебе я не торкнуся безборонно, -
будь, Вінниця, прошу, на відстані руки!
Бува, там тануть мої сни, - облизує їх Кронос,
бо сліпну, - прокидаюсь від туги.

У вінницьких магнітних тануть строчки,
там де магічний електричний вештає заряд,
і де життя моє по ниточці до строку
все ковзає і ковзає й вертається назад.

І де в крихкому світі жалю, сміху й страху
ти причаїлась гордо Вінниця, бо так дано, -
влетівши  у свідомість мою, Вінниця з розмаху,
ти сіла, ніби птаха у забуте, незачинене вікно.

- з книги «ВІННИЦЯ: спомини і вірші», том 2


Рецензии