Теплих слiв нам завжди нЕ вистача

Теплих слів нам завжди нЕ вистачає,
Таких слів, що від серця зіллються,
Якщо бачиш знедолене серце,
То відразу вони десь беруться!

Слова втіхи на зранену душу,
Як бальзам, вони їй так потрібні,
Говорити це кожен з нас мусить,
Із оливою слово   -  не хибне.

Більше ніжності, більше терпіння,
Не цурайтеся лЮдського горя,
Бо не знаєм, що завтра спіткає,
Нас, чи радість, чи сліз ціле море.

Незбагненна ця мудрість у тому,
Що від горя й сумИ   - не відрікайся,
Якщо маєш на серці ти злобу,
 То негайно у цьому покайся.

Бо із злобного серця не може,
Вода чистим  бальзамом политись,
Якщо маємо гнів ми на серці,
То до Бога потрібно молитись .

Він Творець , всього світу земного,
Він навчає , як нАм треба жити,
Видаляє із серденька злобу,
Та покаже, як слід всіх любити!

Кожен з нас цю дорогу пізнає,
Співчуття треба кожному мати,
Якщо горя людського не знаєш,
То СВОЄ може швидко СПІТКАТИ!!!

24.01.2022 Н.Пирожок


Рецензии