Душа благае

 
 
І знов зима, знов хуртовина
Гуде, немов сім'я бджолина.
А меланхолії зернина
В душі думки ятрить невпинно.
 
Душа у молитвах до бога
Благає захисту святого:
Не ослабляла щоб знемога,
Щоб  світлою була дорога…
 
Питає, як відчути жвавість,
Коли навкруг сумна реальність,
Як розпізнати біль і радість,
Дбайливу зберегти ласкавість…
 
І як навчитися терпінню,
Не піддаватися тремтінню..
А хмари знову по склепінню
Пливуть химеристою тінню...
 
 


Рецензии