Скажам НЕ-вайне

Вайна людзей кідала ў бойку,
Меў твар вайны смяротны жах.
Вяла крывавую разборку
Праз позірк звера ў вачах.

Жывым застаўся: воля Бога…
Касцямі выслана зямля.
Дабье смяротная знямога
Як ні цяпер, дык апасля.

Вайна - пара найгоршай долі
Удоў, сірот і мацярок.
Яны ахвяры ўладнай волі,
Вайна - найгоршы люты Цмок.

Сучасным часам як спрадвеку
Зноў  бачым спробу сатаны:
Забраць жыццё ў чалавека,
Праз пекла ядзернай вайны.


Рецензии