Dorothy Parker, Midnight, Дороти Паркер, Полночь

Как близко звёзды, нежные цветы;
И сети скрученных теней холмов;
Листа не видно в темноте листвы –
Весь мир таков.

Ни лунного луча; сапфирный свет
То прячется, то вновь скользит.
И память - ночи незаметный след
В груди хранит.

29 января 2022 г.


The stars are soft as flowers, and as near;
The hills are webs of shadow, slowly spun;
No separate leaf or single blade is here-
All blend to one.

No moonbeam cuts the air; a sapphire light
Rolls lazily. and slips again to rest.
There is no edged thing in all this night,
Save in my breast.


Рецензии