Життя свiча

Життя – свіча.
Горить, палає,
Проходить час – і тає й тає.
Не зупинити й не згасити,
Крізь сяйво полум’я прозріти.
Горить чи тліє, пломеніє,
Жевріє, сяє чи яріє,
Ніхто не знає час, коли
Свіча залишить лиш сліди,
І не проникнеш в тайни знак,
Що на твоїх зника очах.
Все залишається без зміни,
Коли горить твоя свіча,
Все залишається без зміни,
Коли згорає… до кінця.
Не намагайся зазирнути
В безмежні далі майбуття,
Й дивись, щоб швидко не розтала
Твоя єдиная свіча.


Рецензии