ДВЕ ЧАШИ

Две чаши вино пийнах
да разгоня самота,
Две чаши вино пийнах
да разгона тъга
Две чаши вино пийнах
да сбера в сърце мечти
и самотата тази
някък
във вино да потопя.
Две чаши вино
разбутват тъмнина в душа,
Две чаши вино
тези сипани в една мечта,
тез чаши вдигнати
полели тупкащи сърца
и мечтата тъй далечна
в две чаши вино
наляна, самота.
Две чаши кръв
на някаква мечта,
Две чаши пулс
на биещи сърца
Две чаши тръпка
впита в душа.
Тез чаши самота
за наздравица вдигам
и опитвам
самота да преглътна
без теб сега!
Две чаши вино,
мечта сега.
Две чаши вино
искряща самота.
Две чаши вино
стаена мечта.
Две чаши мечта,
оназ любов,
охладена самота!


Рецензии