Все буде так...

Все буде так, як бути має:
Розвіє млу нічну світанок,
Проллється сонце небокраєм -
І зійде день новий на ґанок.

Тривог і радощів в нім доста,
Заплетених у жмут барвистий -
Комусь обрати світле просто,
Комусь на те бракує хисту...

І день в минувщину збігає,
Змережений лихим чи правим -
І кожен в нім своє згадає:
Хто - щире, ну, а хто - лукаве.

Хтось долі буде дорікати,
Хтось вдячно звернеться до Бога.
Все до снаги: здобутки й втрати,
Як є жага до дня нового.

Так! Буде все, що має бути.
Доречно, мудро, своєчасно!
Чи нагорода? Чи спокута?
ЖИТТЯ!.. Допоки вік не згасне.


Рецензии