Пiд Крутами

Під Крутами в цей день відбувся бій,
В січневий день, засніжений, з морозом,
Розстріляно, убито безліч мрій,
Там кров лилась, а не дощі, мов сльози.

Розстріляно під Крутами в цей день
Невинну молодь, що на захист стала,
В живу перетворилася мішень,
Й на землю нерухомо рідну впала.

Точився бій і падали тіла,
Відважна молодь прийняла удари,
Від наступу вціліти не змогла,
Вбивали їх й звіряче мордували.

Тіла у Київ згодом привезли,
Щоб по-людськи усіх похоронити.
Про Крути пам’ять люди зберегли,
Про тих, хто став край рідний боронити.

Вбивали українців, як могли,
Вони й колись стояли на заваді,
Студенти у бою тім полягли,
І цьому вражі сили були раді.

Молитвою цю молодь пом’янім,
Відважність їх в снігах писалась кров’ю,
Трагедію нащадкам розкажім –
Жили до України із любов’ю.

29.01.2022 р.


Рецензии