Белоснежное руно

РУНО ВИТКАЛА ЗИМА-
ЧАРІВНІШОГО НЕМА.
БІЛЕ,НІЖНЕ -БІЛОСНІЖНЕ,
ПОМЕРЕЖЕНЕ,ПОТІШНЕ.
СНІГ ЛАТАТТЯМ ДОЛІТАЄ,
ЗЕМЛЮ ЩІЛЬНО ПОКРИВАЄ.

ВІТРУГАН СОБІ РЕГОЧЕ,
ДО КІСТОК ПРОЙНЯТИ ХОЧЕ.
ЗНЯТИ ХВІРТКУ ОБІЦЯЄ
І СНІЖИНКАМИ МОРГАЄ.
СВІТЛА ЖМУТ ДРІМАЄ В ХАТІ,
ТІНІ КИДАЄ ГОРБАТІ.

ВІТЕР СМІЛО ВИГРАВАЄ,
ЗНАЧИТЬ СИЛУ ЗИМНЮ МАЄ.
У МОРОЗНІ ДНІ ХРУСТИТЬ,
ЯКЩО СОНЦЕ- МИГОТИТЬ.
ВЕЧІР СВІТЛО ЗАХОВАЄ:
ХАЙ ВЖЕ ВІТЕР СПОЧИВАЄ.

Я ЧЕКАЮ КУЧУГУРИ
ДЛЯ РОЗКІШНОЇ НАТУРИ.
ХАЙ ЗИМА БУДЕ ЗИМОЮ.
І МОРОЗНОЮ,І ЗЛОЮ.
НЕХАЙ СНІГОМ СТЕЛЕТЬСЯ,
ХАЙ ГУЛЯ МЕТЕЛИЦЯ.


Рецензии