Йомыт шудыр-влак...

Йомыт ш;дыр-влак шем агуреш,
Омыж йышт ойла тачат:
«Ончо, толыт мо п;рт ваштареш,
К;н верч йомо ометат.
К;н верч тул ок й;р; окнаштет,
Шем й;д мучко волгалтеш,
К;н верч, той пундашым ончыктен,
Тылзе ш;ртньын й;лалеш.
Ок лек мо йолгорныш шып кастен,
Ок тол мо изи пушеш?
К; пала, ала л;кан купеш
Корным тудо йомдарен?»
Ит мужед тый, омыж, тогдаен,
Ит ойга;де ш;м-чонем.
Шере шоя ден лыпландарен,
От лий садак пиалан.
Ок тол тудо тегак, мый палем,
Ынде лийын дыр ватан.
Лач таргылтыш, адак шайтан
Пурен лектыт мый декем.


Рецензии