Зло не спит!

                Болгарский
                Мир и Люди


                ЗЛОТО  БДИ!

                Боже, не вярвам в тебе,
                но не зная
                към кого да се обърна,
                за да получа утешение.
                Самолети летят над мене
                и оставят вредни следи
                по небето.
                Къде отиват?
                Кого ще убиват?
                Защо?
                От лоши предчувствия
                се свива сърцето ми.

                Как искам отново
                да бъда дете.
                В дните безгрижни
                да се завърна -
                близки,
                приятели да прегърна.
                Да играя на воля,
                да пея,
                без страх за деня,
                който настъпва...

                Не може!
                В свят на войни
                и престъпност
                живея.
                Защо, Боже,
                не ми отговаряш?
                Ще има ли край Злото,
                ще тръгнат ли
                по мирни пътеки
                държавите?
                Ти не ми отговаряш,
                защото...
                Ще замълча...
                Бди без умора Злото!

                Ана  Величкова


Рецензии