Тунэль

Цёмны,  вузкi тунэль мой халодны,
Я, як птах, пазбiвала ўсе крылы.
Заняволена ў iм я бяз згоды,
Дадзен шлях мне адзiны, нудлiвы.

Фарбай чорнай малююць вякамi,
Каб гасiць у паветры праменi.
Наваколле звiнiць ланцугамi,
Павуцiнне, сланяюцца ценi.

Словы Божыя згублены ў цемры,
Зло з дабром памянялi мястамi.
Крывадушнiкi з сэрцам бяз веры
Жах наводзяць сваiмi грахамi.

Перакрыўлены мiр i скажоны
Святло зор заглынуў крывiзною,
Каб людзей замянiць на iх клоны -
Мiр дабра за высокай сцяною.

Не жыве, што пярэчыць прыродзе,
Век кароткi, развеецца прахам.
Тунэль сцены пацiху разводзiць,
Абуджае вясна кветак пахам.


Рецензии
Дуже цікавий вірш! Успіхів!

Артур Грей Эсквайр   27.01.2022 15:48     Заявить о нарушении
Вялiкi дзякуй!!!!

Мария Мучинская   27.01.2022 17:22   Заявить о нарушении