Пиалем - Марий Элем

О, йолташ!
Ончал каваш:
Ны т;;алтыш,
Ны мучаш.
Путырак кумда
Сандалык.
Йыр яндарлык
Да усталык.
Ш;дыр еш
Ила,
Ш;ла.
Семынже
Эре п;рдеш.
Но почеш
Уш-акыл деч
Садыгак кодеш.
Ны ке;еж, ны теле.
Й;д ден кече веле?
Каласал, Сандалык,
Йомын мо идалык?
Уке тыште орлык.
Ш;дырлан
Эреак рай.
Туш мемнам
На;гае, трай!
Куандаре кеч чоннам.
Эх, изи шол
Шулдырет.
С;рвалаш
Шотлан ок тол.
;шанаш
Шкалан кодеш, -
Илышна тыге йодеш.
Да молан кавасе рай?
Мландыштат илаш
Пеш сай.
Уло ш;мбелем -
Марий Элем,
Шыматаш, чот й;раташ -
Пелаш - пеледышем,
Икшывем - ш;м-чон суксем.
             1997 ий, 20 февраль


Рецензии