Пуртус лонгаште

             
Кия шуйналтын ;мыр корно.
Колтем ончал - йырваш с;рал.
Йыр арымшудо, шуко пормо.
П;рдеш ир м;кш, пеледышым ;мал.

Ший кечыйол да арымшудо
Ужар жапем дек п;ртылтат.
П;рт;сышт; уке дыр уто.
Пеш тамле м;й ир м;кшынат.

Ончем каваш: ош шорык семын
Иеш пыл, межым кеч т;ред!
Да й;р; эн чатка межгемым, -
Чий веле, огеш тем шерет.

Ш;лаш ласка, ончаш с;рале.
Шолеш модалын в;дп;рдем.
«Элнет - ача-ават», - малдале.
Кечан аланыште - суртем.

П;рт;с ло;гаште йо;го, эмле.
Модеш кид-йол. Ч;чка чонет.
Мура Сандалык. Семже ямле.
;жеш кавашке шулдырет.
               1995 ий, 18 январь


Рецензии