Я хочу мир!

                Болгарский
                Мир и Люди


                И С К А М  М И Р!
                /Детско откровение/

                Думичката мир обичам -
                тя е утро ясно,
                зеленееща тревичка,
                нива златокласа.

                Думата война ме плаши -
                виждам облак тъмен,
                дим и пепелища прашни,
                и деца безмълвни...

                Искам аз усмивки нежни,
                пътища далечни.
                Слънцето да ме повежда
                към мечти човечни.

                Ана  Величкова


Рецензии