Березень пiдкрався непомiтно

Березень підкрався непомітно.
Вітер цілу ніч гіллям в саду шумів,
Вранці хмари небо облягли самітно,
Посилаючи на землю порцію рясних дощів.

Аж надвечір припинились їхні звуки,
І з землі піднявся геть густий туман.
Склалось враження, немов розлився океан
Після безперервної дощів науки.

Кілька днів змагалось сонце із туманом,
На коротку мить виходячи з-за хмар,
І, нарешті, виграло двобій з «похмурим паном»,
Розпаливши золотавий свій димар.

Море пожвавішало, змінивши швидко колір
З олов’яного на темно-голубий,
І по місту зразу прокотився говір –
Надійшов весни світанок чарівний.


Рецензии