Зима диктуе моду

Зима… Навколо сніг біліє,
І небо сіре й мовчазне.
Про що воно таємно мріє?
Чи жде, коли зима мине?

А я люблю весняне небо,
Коли хмарки у далечінь
Пливуть над неозорим степом
Або пірнають у бистрінь.

Люблю, коли, дощами вмита,
Твердінь у блискітках зірок,
Коли природа соковита
Плете веселковий вінок.

Люблю, коли клейкі листочки
Такі  тендітні й запашні,
Коли і луки, і горбочки
Від первоцвітів розписні.

Люблю ранкову прохолоду
І висхідного сонця блиск,
Та ще зима диктує моду,
Наводить всюди сяйний лиск...


Рецензии