Червонi й чорнi вгрузли в глину...

* * *

Червоні й чорні — вгрузли в глину,
В метал розпечений, в гудрон,
Стоять ці хмари до загину
І не здадуться у полон.

А проти них метану хвиля
Та будяки поміж хрестів...
Ніхто не йде на богомілля,
На прощу
               з цих тісних степів.

А треба, рідні і не дуже,
А варто, братіки й вовки.
Допоки хмара не калюжа,
Будяк — не порох і кістки.

(Із книги "Внуки грому", 2019)


Рецензии